Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

NEJ!!!! Jeg er ikke forkølet

Af Annette Heick, sanger og allergiker. FOTO: Bo Nymann

AAAAATJU! Bruser det ud gennem næse og mund. En stemme bagved siger: "Fryser du? Nu må du ikke blive forkølet". Jeg bliver indædt rasende over at få netop det spørgsmål. FOR 317. GANG: Jeg har allergi! Jeg siger det ikke højt, men jeg tænker det, mens jeg skuler.

De fleste uden allergi siger fjollede ting i forsøget på at vise omsorg. Men jeg orker ikke omsorg. I det hele taget orker jeg ikke ret meget, for jeg er irritabel grænsende til rasende. Det klør!! Indeni mit hoved. Ikke bare i næsen eller øret, hvor jeg kan klø igen, men INDENI.

Det føles, som om jeg har noget i øjet. Jeg ved jo godt af erfaring, at det bare er et symptom, men jeg kan alligevel ikke lade være med at sidde og fiske rundt inde i mit øje for at fjerne det, der generer.

AAAAATJU! Bruser det igen ud af mig. "Nej, nu skal jeg nok lukke døren. Det trækker da også forfærdeligt" siger stemmen bag mig. Grrr!

Jeg husker, hvordan mine venner grinede af mig en sommer, hvor jeg stod på vores nyindkøbte grund – en græsmark – og nøs mig selv i stykker. "Du har da vist købt katten i sækken", lo de. Fatter de da ikke, at jeg ville være lige så hårdt ramt inde på Strøget i København?

AAAATJU! Denne gang får jeg en striktrøje om skuldrene. Jeg ville egentlig hellere have en iskold klud, som jeg kunne lægge over ansigtet.

Jeg glemmer det selv fra år til år, hvor forfærdelig denne tid er. "I år bliver det nok en bedre sæson"! Men når jeg står der med øjenbetændelse og et ansigt, der er svulmet op til dobbelt størrelse, så er jeg klar til at tage et hvilket som helst skridt for at få det til at holde op. Jeg tager dog ikke længere medicin, for det sløver.

AAAATJU! Okay, jeg tager en pille bare for denne ene gang… Men hvis der kommer én til og taler til mig om sommerforkølelse, så tør jeg slet ikke love for konsekvenserne.