Breadcrumb Breadcrumb

Web Content Display Web Content Display

Gulvtæpper

Som hovedregel anbefaler vi, at du undgår at bruge tæpper indendørs, da de samler store mængder af støv.

- I Astma-Allergi Danmarks rådgivning oplever vi ofte folk ringer og spørger om gulvtæpper i f.eks. soveværelset kan være med til at forværre deres astma eller allergi. Det korte svar er - ja. Betina Hjorth, Rådgivningschef hos Astma-Allergi Danmark.

 

Som både astmatiker og allergiker kan støvpartikler være med til at forværre dine symptomer kraftigt, og netop derfor er tæpperne en dårlig idé. I tæppernes fibre samles nemlig en masse støvpartikler, der nemt hvirvles op i luften, når du gør rent eller går på tæppet.

Støv består bl.a. af allergener fra pollen, evt. dyrehår, husstøvmider og deres ekskrementer.

Brug glatte overflader

Vi anbefaler at du bruger glatte gulve i din bolig, for så vidt muligt. Glatte gulve gemmer/samler nemlig ikke støv på samme måde som fibrene i tæpper gør, og det er samtidig nemt at se når støv og snavs hober sig op på gulvene. Samtidig er de glatte overflade meget nemmere at holde rene.

Gulvtæpper er gode luftrensere

 
Et forskningsprojekt fra Statens Byggeinstitut peger på, at tæpper og gardiner er gode til at indsamle og binde de ultrafine partikler, der findes i luften. Desværre gælder det samme ikke for de større støvpartikler, der bærer allergenerne. Som allergiker og astmatiker er det derfor bedst at undgå for mange lodne overflader i huset.

 

Web Content Display Web Content Display

Gode råd til et
godt indeklima
  • Gør grundigt rent en gang om ugen.
  • Luft ud i hele boligen med gennemtræk
  • Varm alle rum op til min. 20 grader.