Web Content Display Web Content Display

Pas godt på sommerhuden

Eksem er ikke kun et vinterproblem. Faktisk oplever nogle, at deres eksem forværres om sommeren på grund af fx saltvand og solcreme. Her er et par tip til, hvordan du passer godt på sommerhuden.

Klor og saltvand

Er du en af dem, der oplever, at din eksem forværres, når du bader i enten klor- eller saltvand? Så er et godt fif at smøre huden ind i fugtighedscreme, inden du springer i vandet. Sørg også for at vaske huden grundigt af med ferskvand, efter du har været en tur i vandet.

Nikkel i smykker

Undgå at købe smykker på lokale markeder i udlandet. Undersøgelser viser, at de indeholder meget mere nikkel, end hvad EU’s nikkeldirektiv tillader. Og smykker købt uden for EU er ikke omfattet af direktivet. Har du først fået nikkelallergi, har du det hele livet.

Nikkel findes i alt lige fra makeup og smykker til nøgler og mønter. Hennatatoveringer På rejser kan det være sjovt at få en midlertidig tatovering – en såkaldt hennatatovering. Men hennatatoveringer kan indeholde stærkt allergifremkaldende stoffer.

Især det kemiske stof PPD (P-Phenylenediamine) bliver tilsat for at give tatoveringen sin sorte farve. PPD kan medføre alvorlige allergiske reaktioner som eksem og hævelser af huden, og allergien kan være livslang. Brunorange hennatatoveringer er sjældent allergifremkaldende, fordi der ikke er tilsat PPD.

Vælg den rette solcreme

Det er vigtigt at beskytte huden, når du opholder dig i solen. Desværre får nogle mennesker allergi over for indholdsstofferne i solcremen, så de får eksem af at bruge den. Kontakteksem over for solcreme vil typisk vise sig ved rødme, knopper og eventuelt revner i huden.

Vælg en solcreme med allergimærket Den Blå Krans, så er du sikker på, at du minimerer risikoen for allergi. Og tjek eventuelt indholdsstofferne i din solcreme, hvis produktet ikke har Den Blå Krans.

Du kan slå stofferne op i Astma-Allergi Danmarks online opslagsværk Kemilex, som kan fås som app til smartphone eller findes på www.astma-allergi.dk/kemilex.

Læs mere:

 
 

Rådgivning når det passer dig

Bliv medlem og få adgang til online rådgivning

Web Content Display Web Content Display

KEMILEX

 

Tjek dine plejeprodukter for unødvendig kemi med KEMILEX