Breadcrumb Breadcrumb

Web Content Display Web Content Display

Rengøring

Hvis du har allergi, astma eller følsomme luftveje, skal du være opmærksom på, at støv kan forværre dine symptomer.

Du ikke kan fjerne din allergi ved at gøre rent

Men rengøring nedsætter mængden af støv og allergifremkaldende stoffer i boligen og kan derfor være med til at mindske eller måske fjerne dine symptomer.

Hvor ofte bør man gøre rent?

Det er individuelt, hvor hurtigt der bliver støvet i forskellige hjem. Derfor er der ikke nogle faste regler for, hvor ofte, du bør gøre rent.

Generelt er en grundig ugentlig tur med klud og spand fint, hvis du vil mindske mængden af støv og generende partikler i boligen.

Det er som regel ingen fordel at gøre rent oftere end en gang om ugen. Heller ikke hvis du har børn. Vær opmærksom på, at du hvirvler partikler op, når du gør rent, og rengøringsmidlerne kan afgasse. Det kan genere følsomme luftveje, så du bør ikke gøre rent hver dag.

I særlige tilfælde kan hyppigere rengøring være en god idé, fx hvis I bor mange mennesker på meget lidt plads. Til gengæld kan du nøjes med at gøre rent, fx en gang hver anden uge, hvis du bor alene på meget plads.

Udover den ugentlige rengøring er det en god idé ide at supplere med hovedrengøring mindst én gang om året. Fordi det ofte er de samme steder, du gør rent, hober støvet sig op de steder, der er mindre tilgængelige.

Udluftning

Luft ud i 5-10 min. med gennemtræk tre gange om dagen, og altid når du gør rent.

 

Web Content Display Web Content Display

Gode råd til et
godt indeklima
  • Gør grundigt rent én gang om ugen
  • Luft ud i hele boligen med gennemtræk
  • Varm alle rum op til min. 20 grader