Risengrød uden mælk

Har du eller dine julegæster allergi overfor mælk er traditionel risengrød et problem. Vi har samlet fire forskellige alternative opskrifter på den vigtige julespise.

Risengrød på vand

Opskriften er uden mælk og soja.

INGREDIENSER:

  • 50 g risengryn
  • 3 dl vand
  • 1 dl rosiner
  • 2 stk æbler
  • 0.5 tsk salt

FREMGANGSMÅDE:

  1. Vand og ris og en anelse salt koges op.
  2. Istandgør æblerne og skær dem ud i tynde både
  3. Herefter tilsættes de sammen med rosinerne til grøden.
  4. Der skrues ned på lavt blus, og det småkoger, indtil det hele er kogt mørt i cirka 30-40 minutter.
  5. Serveres med sukker og eventuelt en klat mælkefri margarine.

Risengrød på kokosmælk

INGREDIENSER:

  • 5 dl kokosmælk
  • 5 dl vand
  • 110 g risengryn
  • 1 stk vaniljestang
  • 0.2 tsk salt

FREMGANGSMÅDE:

  1. Kokosmælk og vand blandes og bringes i kog.
  2. Risene tilsættes under omrøring.
  3. Vaniljestangen flækkes, kornene skrabes ud og tilsættes.
  4. Grøden småkoger uden låg i ca. 20 min.
  5. Tilsæt salt.

Vær opmærksom på, at der findes flere forskellige slags kokosmælk til meget forskellige priser. Enkelte kan indeholde mælkeprotein. Der er også forskellige fedtprocenter i kokosmælken. Til daglig kan man bruge den fedtfattige, men skal den for eksempel bruges til festmad, er de fede kokosmælk at foretrække.
Kold grød smager fortrinligt med varm kirsebærsovs over, og så behøver man ikke at misunde de andre, som juleaften spiser ris ála mande.
Vær også opmærksom på, at opskriften indeholder kokosmælk

 

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.

Giv et medlemskab

Glæd en du holder af med et medlemskab af Astma-Allergi Danmark

Køb en Allergivenlig julebuket og støt vores arbejde

 

Glæd en du holder af med en allergivenlig buket. For hver solgt buket donerer FLOWR 10 kr. til Astma-Allergi Danmarks arbejde.