Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Festivalguide

Mange af sommerens festivaler kolliderer desværre ofte med græspollensæsonen.

Festival og pollenallergi

10 gode festivalråd

  1. Vær forberedt og hav rigelig høfebermedicin med i tasken. Du skal være ude i det fri 24 timer i døgnet og kan risikere flere symptomer end normalt. Tag en snak med din læge om en god strategi for behandling under festivalen.
  2. Tag medicin før og under festivalen. Det mindsker rent faktisk symptomerne, og så er det surt at misse den gode musik, fordi din allergi sender dig tidligt i seng.
  3. Har du glemt din allergimedicin, har du ikke taget nok med, har du behov for stærkere allergimedicin eller springer din græspollenallergi ud for første gang, så tjek om der ikke er et apoteks- udsalg på din festivalsplads, hvor du kan købe medicin.
  4. Pollen er en kedelig sengemakker, så gå i bad INDEN du går i seng. På den måde skyller du pollen ud af håret og af huden. Brug evt. saltvand til at skylle øjne og næse. Du kan købe sterilt saltvand på apoteket.
  5. På med solbrillerne. Et par fede festivalsolbriller kan beskytte lidt mod pollen i øjnene. Jo mere tætsluttende brillerne er, jo bedre, og så ses det heller ikke, om du er kommet lidt for sent i seng.
  6. Må du drikke? Tjek om den behandling, du bruger, må tages sammen med alkohol.
  7. Tag hjem og sov. Hvis der er mange pollen i luften, kan det være en god idé at give kroppen et pusterum derhjemme i stedet for at campere på en græsmark.
  8. Får du astmasymptomer? Høfeber kan udvikle sig til astma. Får du symptomer som åndenød, hoste eller trykken for brystet, er det vigtigt, at du kommer i behandling med det samme.
  9. Følg med i Dagens Pollental så du ved, hvad du har i vente.
  10. Fest løs uden fødevareallergi. Husk, at alle madboder på landets festivaler er underlagt samme regler som almindelige restauranter, caféer og takeaway-steder. Det betyder, at de enten mundtligt eller skriftligt skal kunne oplyse dig om de 14 mest almindelige allergifremkaldende fødevarer.

Astma-Allergi Danmark tilbyder:

 

Rådgivning, når det passer dig

Bliv medlem og få adgang til online rådgivning

 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tænk over...

• Hvor ligger festivalen?

I større byer vil der være færre pollen fra græs og bynke modsat uden for byerne, som fx Roskilde Festival.


• Hvordan påvirker vejr og vind?

Vejrforholdene spiller en stor rolle for skimmelsvampe og pollen.


• Hvornår er der pollen i luften?

Der er flest pollen i luften i timerne omkring frokost.


• Hvornår er der svampesporer i luften?

Mængderne af svampesporer vil være høje efter frokost og frem til først
på aftenen.