Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

simple image

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Gulvtæpper

Som hovedregel anbefaler vi, at man undgår at bruge tæpper indendørs, da de samler store mængder af støv og kan forværre symptomer for allergikere og astmatikere.

I Astma-Allergi Danmarks rådgivning oplever vi ofte folk ringer og spørger om gulvtæpper i f.eks. soveværelset kan være med til at forværre deres astma eller allergi. Det korte svar er - ja.

- Betina Hjorth, Rådgivningschef hos Astma-Allergi Danmark.

Som både astmatiker og allergiker kan støvpartikler være med til at forværre dine symptomer kraftigt, og netop derfor er tæpperne en dårlig idé.

I tæppernes fibre samles nemlig en masse støvpartikler, der nemt hvirvles op i luften, når du gør rent eller går på tæppet.

Støv består bl.a. af allergener fra pollen, evt. dyrehår, husstøvmider og deres ekskrementer.

Brug glatte overflader

Vi anbefaler at du bruger glatte gulve i din bolig, for så vidt muligt. Glatte gulve gemmer/samler nemlig ikke støv på samme måde som fibrene i tæpper gør, og det er samtidig nemt at se når støv og snavs hober sig op på gulvene. Samtidig er de glatte overflade meget nemmere at holde rene.

Gulvtæpper er gode luftrensere, men...

Et forskningsprojekt fra Statens Byggeinstitut peger på, at tæpper og gardiner er gode til at indsamle og binde de ultrafine partikler, der findes i luften. Desværre gælder det samme ikke for de større støvpartikler, der bærer allergenerne. Som allergiker og astmatiker er det derfor bedst at undgå for mange lodne overflader i huset.

Læs mere:

 

Pjecer: Bliv klogere på indeklima

Læs om hvordan du skaber et godt indeklima


Rådgivning når det passer dig

Bliv medlem og få adgang til online rådgivning

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Læs vores gode råd til godt indeklima

 

Har du styr på indeklimaet? Læs vores artikel om gode råd til et godt indeklima og bliv klogere.

Klik her for at læse/downloade artiklen.