Webindholdsvisning Webindholdsvisning

simple image

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tjek på luftfugtigheden

Det er afgørende for din trivsel, at luften indeholder den rette mængde fugt – meget tør luft generer følsomme luftveje, mens for fugtig luft giver grobund for fx husstøvmider og skimmelsvampe.

Tør luft

Tør luft finder man som regel kun i kontorlokaler med ventilationsanlæg. Arbejder du et sådant sted og har irriterede slimhinder, bør du undersøge, om det skyldes den tørre luft i lokalet. Irriterede slimhinder kan dog også skyldes for høj rumtemperatur eller for meget støv.

Høj luftfugtighed

Høj luftfortighed finder man mange steder. Spot den høje luftighed ved at kigge efter:

  • Er der mere end 2 cm dug på den indvendige side af termoruden?
  • Er bundlisten i vinduet fugtigt, misfarvet eller glat? Det kan være et tegn på, at der lever skimmelsvamp.
  • Skaller malingen af / sidder tapetet løst?
  • Lugter der af mug eller indelukket som i en kælder eller sommerhus? Det kan være et tegn på, at der lever skimmelsvamp.

Sænk luftfugtigheden ved at følge vores guide til bedre luftkvalitet.

Køb en fugtmåler/hygrometer hos din isenkræmmer, og følg med i mængden af fugt i luften. Hygrometeret viser den relative luftfugtighed, det vil sige antal procent fugt i luften.

Relativ luftfugtighed

Den relative luftfugtighed skal helst være under 45 procent. Derved mindskes mængden af husstøvmider, og betingelserne for vækst af skimmelsvampe i boligen forringes.

Som regel er det dog kun muligt at opnå en luftfugtighed på under 45 procent om vinteren – på grund af den indendørs opvarmning.